GrachtenAtelier

Flore Zoé

Flore Zoé (1975) is een Nederlandse conceptuele visual artist en fine-art fotograaf. Flore wordt geboren in Delft. Al heel jong is ze zich bewust van haar omgeving en gefascineerd door de beelden en gebeurtenissen om haar heen.

Wanneer ze voor het eerst een camera pakt, weet ze: dit is het. Er vouwt zich een wereld open. Met een camera als instrument kan zij haar belevingswereld transformeren zoals zij het wil en haar eigen verhaal scheppen, door het te beïnvloeden en maakbaar te maken. Het verhaal dat zij wil vertellen en alle elementen die daartoe bijdragen plaatst zij binnen het kader van haar camera.
Flore Zoé’s werk laat een existentiële behoefte zien naar het zoeken van een wereld waar schoonheid de boventoon voert. De fashion feel beelden met prachtige, meestal vrouwelijke modellen in de hoofdrol in een sprookjesachtige setting zijn terugkerende elementen in haar autonome werk. Tot in de kleinste details is alles mooi, perfect, esthetisch. Het leven lijkt onaantastbaar, narigheid ver weg. Op de achtergrond speelt bewust of onbewust altijd Flore’s zoektocht en heimelijk verlangen naar ultiem geluk mee.
De meeste van Flore’s vrije series ontstaan door ervaringen uit haar eigen leven of onderwerpen die haar persoonlijk boeien. Hierin laat Flore Zoé een feilloos gevoel voor concept, compositie en schoonheid en complexe gestileerdheid zien.

Technieken:

Fotografie

Exposities:

Nieuwjaars Expositie 2012 van: 8.01.2012 tot 16.02.2012
Fluentfight 1Fluentfight 3Fluentfight 4Fluentfight 5
Nieuwjaars Expositie 2012 Flore Zoé Fluentfight 1