GrachtenAtelier

Stedelijke Verbeelding

Expositie: 12.04.2013 - 09.06.2013

Stedelijke Verbeelding

Maak eens een wandeling door de stad en ontdek dat schoonheid overal te vinden is. In de abstracte vormen die het licht steeds doet veranderen; soms scherp en dan weer zacht. In ritmische patronen van verticalen en horizontalen. Ook zie je details die eerder onzichtbaar leken. Tijdens de expositie Stedelijke Verbeelding in de GrachtenGalerie wordt een multi-dimensionele reis door de vele gezichten van de stad in één ruimte samengebracht. Daarbij wordt de balans tussen kleur en compositie uitgedaagd.

Met werk van: Lisette Durinck, Danielle Frenken, Cécile van Hanja, Wessel Huisman, Hans Jouta, Nicole Ladrak, Nissim Men, Frans Muhren en ‘Schatten van Utrecht’.

Daarnaast zijn er extra activiteiten in de galerie gepland waarmee we aansluiten bij de Vrede van Utrecht, Culturele Zondag en de KUNSTuitDAGing.

Van beschouwen naar beleven.

* Sieradenstadswandeling 
Edelsmid Aletta Teunen geeft u de mogelijkheid om de schoonheid van de stad te beleven door middel van een sieradenstadswandeling. Aan de hand van de collectie sieraden ‘Schatten van Utrecht’ van zo’n twintig verschillende makers, neemt zij u mee op reis langs de inspiratiebronnen van de kunstenaars. Leer met andere ogen te kijken naar de stad om u heen en ontdek nieuwe vormen in de werken in de GrachtenGalerie.


* Utrecht Danst
Heel Utrecht danst om 300 jaar Vrede van Utrecht te vieren!
Ook bij de galerie wordt een dansspektakel opgevoerd. Een groep dansers, geïnspireerd door de stad, haar belijningen en gebouwen, vervagen de lijn tussen beschouwer en deelnemer. Niet alleen zullen ze proberen u te betrekken maar ook zullen zij een kunstwerk voor u in elkaar dansen.


* Samenwerking met het UCK
In het kader van de KUNSTuitDAGing en de Vrede van Utrecht worden veertig groep 8 leerlingen gevraagd om naar eigen invulling een Domtoren te pimpen, om zo hun eigen draai aan het herkenningspunt van Utrecht te geven. Onder leiding van jonge kunstkenners en PABO studenten gaan zij aan de slag met verschillende materialen. Tijdens deze workshop komen de leerlingen ook te weten wat de Dom eigenlijk betekend voor Utrecht. Alle torens zullen in het cultuurweekend van Stedelijke Verbeelding in de galerie te bewonderen zijn, waarna de kinderen hun eigen Dom mee naar huis mogen nemen.

Kunstenaars:

C├ęcile van HanjaDanielle FrenkenFrans MuhrenHans JoutaLisette DurinckNicole LadrakNissim MenSchatten van UtrechtWessel Huisman
Storks
Stedelijke Verbeelding Danielle Frenken Storks