GrachtenAtelier

Luidleven

Expositie: 14.12.2014 - 10.02.2015

Panta rhei, zei Plato, wat zoiets betekent als: alles stroomt en alles is in beweging. En inderdaad, het leven staat nooit stil. Om ons daar nog eens fijntjes aan te herinneren vertonen we deze expositie werken van kunstenaars die niet het stille, maar juist het luide leven willen vertolken. We tonen momenten die uit het leven zijn gegrepen en zijn vastgelegd, maar die nog steeds springlevend en volop in beweging zijn. Geen Nature Morte, maar Nature Vive. Waar in de zeventiende-eeuwse schilderkunst het stilleven een van de meest geliefde genres was, tonen wij u nu wat bij ons een van de meest geliefde genres lijkt te zijn, het ‘Luidleven’. De titel refereert ook naar de Engelse uitdrukking to live out loud, ofwel: het leven ten volste leven. Dit is niet alleen wat onze kunstenaars doen, maar ook waar wij voor staan en wat we graag overbrengen.

We openen de expositie dan ook weer met een drankje in de hand en een hapje, geïnspireerd op dat luide leven dat onze kunstenaars verbeelden.

Kunstenaars:

Annemarie van der KolkCaroline MuldersCorry KooyEddy BramsEdith MadouEdwin AafjesHans JoutaLisa van NoordenMarina Des TombeNoortje den Oudsten
Vos
Luidleven Hans Jouta Vos