GrachtenAtelier

Uit de Anonimiteit 2012

Expositie: 26.08.2012 - 17.10.2012

De expositie ‘Uit de Anonimiteit’ is een initiatief van Jolien Verhaegen en Caroline Mulders van de GrachtenGalerie in Utrecht, in navolging op de kunstwedstrijd van de Zomerexpo ‘Anoniem Gekozen’.

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren de ZomerExpo2012 het vervolg op de succesvolle ZomerExpo2011. De eerste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door open inschrijving met een onverwacht groot aantal deelnemers, een drukbezochte tentoonstelling en veel aandacht in de media.

Caroline Mulders kunstenares en eigenaresse van de GrachtenGalerie, heeft bij de eerste wedstrijd met succes deelgenomen met een van haar schilderijen en heeft deze geëxposeerd tij-dens de ZomerExpo in het Gemeente Museum in Den Haag. Zij werd hier geïnspireerd door variatie aan kunst van de mededeelnemers op een gezamenlijke expositie.

Om dit bijzondere en leuke initiatief van de ZomerExpo te ondersteunen, en gesteund door andere enthousiaste deelnemende kunstenaars, heeft de GrachtenGalerie hier een vervolg aan gegeven.

Net als in 2011, zal de GrachtenGalerie daarom ook dit jaar weer exposeren met een aantal kunstenaars die met succes hebben deelgenomen aan de ZomerExpo. Daarmee wordt het bereik van deze kunstenaars verder vergroot en biedt het de gelegenheid verder ’uit de anonimiteit’ te komen.
De expositie zal een beeld geven van de kunst-beoefening in Nederland in de volle breedte waarbij zowel de gevestigde als niet-gevestigde kunstwereld te zien zal zijn. De werken zijn puur beoordeeld op zeggingskracht en kwaliteit.

De GrachtenGalerie heeft een selectie gemaakt van 14 kunstenaars uit de 600 beste werken van de ZomerExpo wedstrijd. Dit keer staat het thema Liefde centraal in de expositie. Naast de geselecteerde werken, zullen de kunstenaars ook diverse andere werken exposeren en daarmee meer verbreding en diepgang kunnen tonen.

De opening van deze prachtige expositie is op zondag 26 augustus vanaf 14.00 uur en zal te zien zijn tot woensdag 17 oktober. Alle belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de opening of in de loop van de expositie.

Kunstenaars:

Caroline MuldersCobi de JongHilma ten BoskeLisette DurinckManja ElandMarianne van HeeswijkMarjolein StarreveldMonique BenthinNatascha van der LindenObbe TiddensOscar VenemaPauline Koehorst
Zonder titel 1
Uit de Anonimiteit 2012 Obbe Tiddens Zonder titel 1