GrachtenAtelier

Nieuwjaars Expositie 2012

Expositie: 08.01.2012 - 16.02.2012

Wederom zijn er deze expositie weer prachtige werken te zien van diverse getalenteerde kunstenaars. We zien jullie graag in de galerie verschijnen om de werken in het echt te bewonderen. Hierbij een korte introductie van de deelnemende kunstenaars.

Flore Zoé
Haar passie is het vertalen van aspecten van het leven, ideeën en emoties die ze vastlegt met haar camera: "In mijn werk ensceneer en regisseer ik individuen en omgeving, en vertel zo mijn eigen verhaal". In Amerika werd haar werk op een treffende wijze getypeerd “Flore is een verhalenverteller met als medium fotografie”. Een groot deel van haar werk bestaat uit het weergeven van emoties die haar getroffen hebben, in haar werk is ook te zien waarom. Om die reden zou je dan ook kunnen zeggen dat haar werken autobiografische van vorm zijn.

Joran van der Haar
In 2002 studeerde Joran af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na deze studie werkte hij aan diverse opdrachten. Hij maakte o.a. tekeningen voor een hoorspel van de zanger ‘Spinvis’ en maakte ontwerpen voor shawls van modeontwerper Hans Ubbink. Joran haalt inspiratie uit alles dat hij om zich heen ziet: reclames, videoclips, films, graffiti en beeldende kunst. Tijdens de stedentrips die hij maakt, verzamelt hij allerlei beelden, deze verwerkt hij later in zijn kunstwerken. De manier waarop hij de gebruikte beelden met elkaar verbindt maakt zijn kunstwerken opvallend en niet-alledaags.

Oscar Venema
Begint zijn carriere als kunstschilder en grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva. Hier studeerde hij van 1990 – 1991 tekenen en schilderen. Van 2000 – 2004 studeerde Oscar grafische vormgeving en communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In 2004 werd Oscar al genomineerd voor de Koninklijke prijs voor Vrije schilderkunst.
Hij was ook geselecteerd voor de aansluitende tentoonstelling in het paleis op de Dam te Amsterdam, geopend door Hare Majesteit Koninging Beatrix.

Marijke Janssen
Heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunsten ‘Willem de Kooning’ in Rotterdam (1978-1983). Zij combineert haar werk als kunstenaar met het creatief therapeut zijn.
Haar werk bestaat uit beelden van dieren. Zij heeft haar atelier in de vrouwenkliniek in Amsterdam op het WG terrein, dat is het voormalige academisch ziekenhuis. Ze neemt huisdieren als uitgangspunt voor haar werk en ze neemt ze ook een beetje op de korrel. Zo groeien haar kanariepieten uit tot beelden van soms wel 1.70 meter. De dieren raken langzaam op dreef en proberen op acrobatische wijze poot aan de grond te krijgen.
Is er sprake van toeval of is het toch de invloed van de vrouwenkliniek dat de dieren de laatste jaren steevast een kleintje bij zich dragen?

Marina Radius
Werd in 1953 geboren in Indonesië en sinds 1958 woont zij weer in Nederland.
Aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam volgde zij schilder- en –beeldhouwlessen.
Haar werk is traditioneel en geïnspireerd op de oude meesters, met onderwerpen als mens en dier.
Ze weet in haar werk een sprookjesachtige sfeer te bereiken waarbij de toeschouwer weg kan dromen een andere wereld in.

Marina kiest duidelijk voor symbolische uitdrukkingen in haar werk, aan stangen, objecten, geabstraheerde en gestileerde vormen heeft Radius geen boodschap. In haar fantasie leeft zij met sprookjes en zuivere symboliek, waarbij zij door middel van haar geheel eigen filosofie een verbinding legt met het eeuwig transcendente en oneindige.

Eline Vergunst
Fotografe en beeldend kunstenaar studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag in de richting fotografie (mode/reclame). Eline Vergunst brengt in haar werk fantasie en werkelijkheid bij elkaar. De ene keer vanuit haar eigen gevoel, de andere keer naar aanleiding van een actueel thema.
Doordat fantasie en werkelijkheid in haar beelden zeer dicht bij elkaar liggen ontstaat er verwarring in haar beelden. Dit is dan ook datgene waar Eline in al haar foto’s de nadruk op legt. Zoals in de foto van de vlinderboom die zijn blaadjes laat vallen en de foto van de bewegende jurk. Er ontstaat een surrealistisch beeld in een spanningsveld tussen werkelijkheid en illusie.Kunstenaars:

Caroline MuldersEline Sneeuwloper Vergunst Flore ZoƩ Joran van der HaarMarijke Janssen Marina RadiusOscar Venema
AntwerpArabierenhoofd 1Bloemkopje verzilverdFluentfight 3
Nieuwjaars Expositie 2012 Joran van der Haar Antwerp