GrachtenAtelier

Eat Art - Grand Opening

Expositie: 28.05.2016 - 05.07.2016

Jubilea mogen groots gevierd worden. Hierom vieren wij het vijfjarig bestaan
van de GrachtenGalerie en het tienjarig bestaan van het GrachtenAtelier met speciale evenementen en een Grand Opening. Op 28 mei vanaf 17.00 proosten we op de galerie in al haar facetten.

Voor dit jubilea heeft “ Anno Lien”  bijzonder werk gecreëerd waarin de grenzen tussen kunst, eten en sprookjes vervagen. Eten is voor iedereen een eerste levensbehoefte, hier koppelen zij twee behoeften aan die voor hen ook van levensbelang zijn, kunst en creativiteit kleuren het leven rijk. Deze drie werelden zitten niet alleen in de core business van het bedrijf maar vloeien ook samen in de fotografische werken van “Anno Lien”. In de werken worden elementen gebruikt die de zintuigen prikkelen en voor het trio “Anno Lien” drager van een persoonlijke symboliek zijn.  Deze zijn op een organische manier samengebracht en tonen een wereld die vol van verassingen is. Een wereld waarin de magie samenvloeit. Het water uit de Utrechtse grachten is in ieder werk aanwezig omdat het trio gelooft dat alles stroomt en in beweging is en de locaties bovendien aan deze grachten gelegen zijn. De werken zijn thematisch opgebouwd rondom de ingrediënten van een gerecht. Natuurlijk zijn deze gerechten niet alleen voor te proeven in de kunstwerken maar ook op een bord (in het klein tijdens de opening, in het groot bij het pop up restaurant Gustafson in Amsterdam tijdens het Eat Art diner).

De kunst komt op de Grand Opening tot leven met speciaal gecreëerde amuses, die de ervaring van de kunstwerken compleet maken. Proef de kunst en proost met ons mee op alles wat bereikt is en alles wat nog komen gaat...


Naast het werk van "Anno Lien" zullen beelden te zien zijn van de kunstenaars Hans Jouta en Jan Cupido.


Kunstenaars:

Anno Lien Hans JoutaJan CupidoMarieke PetersYvon van Wordragen
OrangeriePhysalis DauwdruppelWaterlelies
Eat Art - Grand Opening Caroline Mulders Orangerie