GrachtenAtelier

Dreamscapes Mixed - Up

Expositie: 20.10.2013 - 08.12.2013

MAGISCH REALISME EN WONDERE WERELDEN VAN BEWEZEN MEESTERS EN JONG TALENT

In deze expositie ontmoet klassieke imaginair realistische kunst de digitale generatie.

Dreamscapes is een serie van internationale exposities over imaginair realistische beeldende kunst. Dit najaar presenteren wij met trots een speciale Dreamscapes Mixed-Up tentoonstelling bij ons in de galerie. Hier ontmoeten de klassiek werkende magisch realistische kunstenaars de digitale generatie.

De kunst van imaginair realistische meesters en jongere talenten wordt geplaatst naast het werk van een generatie kunstenaars en ontwerpers die is gevormd door de digitale cultuur van games, animatie en internet. Tijdens Dreamscapes Mixed-Up is te zien hoe de techniek, de wondere werelden en het verhalende karakter van het fantastisch realisme ook in de digitale wereld een verrassende nieuwe vorm vindt.

Er zal een selecte mix te bewonderen zijn van gevestigde meesters als:
Michael Parkes, Hans Kanters, Bruno Di Maio en David Bowers.
Daarnaast een generatie jongere kunstenaars die op een eigen manier de traditie van het imaginair realisme voortzetten zoals Menunana, Gerd Bannuscher, Marek Zyga.
De digitale generatie wordt vertegenwoordigd door:
Roman van der Haven en Julien Renoult.

Dreamscapes is een initiatief van Salome Art Venture. Dreamscapes Mixed-Up is een samenwerking met GrachtenGalerie en Cook & Becker. Mixed-Up is een vervolg van de succesvolle, nieuwe Dreamscapes V in Viechtach.

Opening: zondag 20 oktober 14.00 - 17.00 uur met een openingswoord door Gerrit Luidinga en lekker hapjes en drankjes zoals u van ons gewend bent. 

Omdat we het spannend willen houden ziet u op dit moment van iedere kunstenaar een kunstwerk in het overzicht. Benieuwd naar meer werk?  Kom naar onze expositie of kijk na de opening op onze website.

Impressie fimpje van onze opening

Kunstenaars:

Bruno di MaioDavid M. BowersGerd BannuscherHans KantersJulien Renoult Marek ZygaMenunanaMichael ParkesRoman van der Haven
JulianaMagic Spring
Dreamscapes Mixed - Up Menunana Juliana