GrachtenAtelier

Between Black & White

Expositie: 26.10.2014 - 09.12.2014

Omdat we het graag nog even spannend houden en alle werken zoveel mooier zijn in het echt, is van iedere kunstenaar vooralsnog een selectie online te zien. Na de opening zullen we natuurlijk alle werken online zetten.

Wij nodigen u graag uit op de opening van onze expositie “Between Black & White”, wij openen deze wederom aan de hand van een culinaire beleving waarin wij de zintuigen ten volste prikkelen. De kunstenaars worden door middel van een speciaal gecreëerde amuse aan u gepresenteerd. Ditmaal wordt via het bestek ‘Smaakmaker’ speciale aandacht gericht op de beleving van zoet en zout en gaat het om alles tussen zwart en wit. Bent u niet in de gelegenheid om op zondag 26 oktober bij de opening te zijn, de expositie loopt nog tot 9 december.

De titel verwijst niet alleen naar het kleurgebruik in de werken maar is ook een metafoor voor het ‘zwart-wit-denken’ in de maatschappij en over de kunst. De vele nuanceringen in zowel zwart als wit laten niet alleen de veelzijdigheid in schakeringen zien maar ook de genuanceerdheid die mogelijk is, ook in meningen.

Wie denkt dat zwart Black is en wit White, die kan zich blijven verwonderen. In deze expositie gaat het om de schakeringen Between Black & White. De nadruk ligt op de zuivere, integere schoonheid zonder franje. De kunstenaars laten zich niet verleiden door kleur maar lijnen en vlakken, donker en licht zijn de instrumenten waarmee ze hun werken vormgeven. 

Kunstenaars:

Annemarie van der KolkAris EngelCaroline MuldersEsther BruijnFrancisca KalmijnIVELiesbet MilortPauline KoehorstSmaakmakerSuus KooijmanWessel Huisman
End of March 1962
Between Black & White Wessel Huisman End of March 1962